Test af tandblegning hjemme i 20182018-07-16T17:24:36+00:00

Test af tandblegning hjemme i 2018

tandblegning

Undersøgelser viser at hele to ud af tre dansker kæmper med tænder som er mere gule end hvide.

Blandt de største fjender er juice, kaffe, te, brus og rødvin.

Mange af de som drømmer om at have et pænt smil, vælger derfor at benytte sig af en kostbar behandling hos en tandlæge.

For nogen kan dette være i den dyrere kategori, og blegning af tænder hjemme kan derfor være en rimeligere og bedre løsning.

I denne artikel har vi set på de fire mest populære tandblegningssæt i 2018.

Forskellige metoder for tandblegning

Der findes mange blegningsprodukter og behandlinger som er tilgængelig på markedet. Nogle bliver udført af tandlægen, mens andre kan blive købt på apoteket eller over nettet til hjemme brug. Det rette valg for dig, afhænger af to faktorer: hvor meget du ønsker at bruge det og hvor drastisk et resultat du ønsker.

Whitening Tandpasta er det mest rimelige valg, men det kan slide på tænderne og langvarigt forbrug kan forårsage sensitive tænder. Resultatet er svagere og varer kun så længe du bruger produktet. (kilde).

I den anden ende af skalaen kan du besøge tandlægen for blegningsbehandling, som består af avanceret laserteknologi. Selv om dette giver et imponerende resultat efter bare en omgang, kan behandlingen hurtigt komme til at koste over 10 000 kroner (men du kan få billigere behandling i udlandet). Der er også en risiko for at du ender op med blændende hvide tænder som bare ser mærkelige ud (kilde).

Hvordan vælger du det rigtige tandblegningssæt  

Der er mange faktorer/ting som man må vurdere når man leder efter et tandblegningssæt. De forskellige sæt på markedet varierer i pris, effektivitet, smag, sensitivitet overfor tænderne, også videre; nedenfor er nogle af hovedfaktorerne som du bør overveje når du skal vælge det bedste tandblegningssæt.

1. Tandblegningsmetode

Som du sikkert godt allerede ved, så findes der forskellige metoder for tandblegning. For at kunne opnå det bedste resultat skal du vælge den rigtige metode. Nogle metoder er for daglig og langvarig brug, mens andre kun tager nogle dage for at få en betydelig forbedring i farven på tænderne.

Nedenfor finder du de forskellige tandblegningsmetoder som du kan vælge mellem:

Blegningstandpasta: Dette er for daglig brug og formålet med det er at reducere mængden af misfarvning af tænderne fra drikkelse, mad, røg osv. på en daglig basis.  

Blegende mundskyllemiddel: Foruden at fjerne misfarvning af tænderne, dræber mundskylning bakterierne oveni. For at bevare den positive effekt bør du bruge det dagligt.

Gel-Tandblegningsstrimler: I løbet af de 30 minutter du har strimlerne på tænderne, bleger de dine tænder med et tyndt lag gel.

Sæt med tandblegningsskinner: Mange brugere anser dette som den mest effektive metode.

Blegning med UV-lys: Dette er tandlægernes mest foretrukne metode.

2. Pris

Nogle tandblegningssæt er overraskende dyre. Generelt er prisen direkte relateret til hvilken type tandblegningssæt det er. Blegningstandpastaer og gel strimler er de billigste alternativer; men der er nogle af dem som også er dyre. Husk at prisen ikke nødvendigvis indikerer hvor effektivt blegningssættet er.

3. Din smertetærskel

En af bivirkningerne ved tandblegning hos tandlægen er smerten og ubehaget som normalt bliver forårsaget af behandlingen. Smerten, man oplever, varierer efter hvilken metode og hvor skånsom tandlægen er. Tandblegningssæt kan også være smertefulde, men i mindre grad end hos en tandlæge. Du kan finde det bedste og mindst smertefulde sæt til dig ved at læse nøje igennem anmeldelser af de forskellige produkter.

4. Behandlingens varighed

Forskellige tandblegningsbehandlinger tager længere tid end andre. Før du investerer dine penge i et tandblegningssæt, bør du først vide hvor meget tid du præcist skal bruge på det sæt. Ønsker du at opnå en langvarig effekt bør du bruge blegningstandpasta og mundskyllemiddel i hvert fald en gang om dagen. Sæt med skinner tager cirka 30-til-90 minutter om dagen fra cirka 3 til 5 dage. På den anden side, tager gel strimler cirka 30 minutter om dagen i 14 dage.

5. Smag

Tandblegningssæt smager ikke ens. Nogle skinnesæt er kendte for at geleen kan rende ud, noget som smager så slemt at brugeren må spytte det ud. Undersøg smagen til de forskellige tandblegningssæt så du undgår at opleve skuffende & traumatiserende møder mellem geleen og smagsløgene. Læs anmeldelser, så lærer du om hvilke blegningssæt som har de største chancer for at give dig en positiv og behagelig tandblegningsoplevelse. Nogle geleer er tilgængelige i gode smage.

Hvordan fungerer tandblegning hjemme?

Selv om de individuelle komponenter i hvert sæt varierer, er princippet bag dem de samme: du lægger blegningsgeleen på tænderne i en vis tidsperiode hver dag. De fleste af sættene kommer med skinner (som ser ud som tandbeskyttelse) som passer til dine tænder og holder geleen på plads. Blegemidlet, som almindeligvis indeholder hydrogenperoxid eller carbamidperoxid, trækker igennem til tandemaljen for at blege laget af dentin derunder. Dentin har naturligt en mørkere gul farve, som er grunden til at vore tænder ikke har en perfekt hvid farve til at begynde med.

Nogle hjemmesæt kommer med accelerator væske som du påfører direkte på dine tænder før du former skinnerne.

Hvert sæt indeholder instruktioner som fortæller dig hvor meget gel du skal bruge, hvor længe du skal bruge skinnerne, og hvor ofte du skal gentage behandlingen. Nogle har ganske forskellige alternativer, afhængig af om du ønsker at have flere korte behandlinger på en dag eller en længere behandling. Tidsforbruget afhænger af ingredienserne som bliver brugt i produktet og du bør følge instruktionerne nøje.

Nogle sæt kommer med ekstra funktioner eller tilbehør som gør at de virker hurtigere, er mere komfortable, eller nemmere at bruge. Premium sæt kan inkludere:

 • Et blåt lys brugt til at accelerer blegningsprocessen
 • Individuelle færdigfyldte skinner for hvert brug
 • Færdigmålte mængder gel i sprøjter
 • check
  Skinner som kan blive formet til at passe dine tænder
 • check
  En peroxid-fri gel for mere skånsom blegning af sensitive tænder
 • check
  Ekstra blegningsprodukter som tandpolerer, blegningspen eller tandpasta

Husk at et dyrere sæt ikke nødvendigvis giver et bedre resultat. Billige tandblegningssæt kan være lige så effektive, hvis de bliver brugt rigtigt, men processen i sig selv kan være mindre komfortabel.

Vore produktanmeldelser:

#1 Dentaworks

Dentaworks er den mest effektive tandblegning til hjemme brug i vore undersøgelse.  

Produktet benytter de samme metoder som en professionel tandlæge, og er oveni 100% trygt for emalje og tandkød.

Med dette produkt får du resultater som varer længere og er pH-neutral. Det betyder at du kan bruge produktet over en lidt længere periode uden at skade dine tænder.

Dentaworks bruger en patentformel som er et resultat af over ti års forskning. Dette gør at produktet adskiller sig fra andre produkter i denne test.

Virksomheden har meget god kundeomtale og tilbyder også en tilfredsstillende kundegaranti ved køb.

#2 BeconfiDent

BeconfiDent har alt det du behøver for at opnå hvidere tænder.

Alt du behøver at gøre, er at påføre geleen på tandskinnerne og lade det stå i 15 minutter.

Kittet indeholder en peroxid-fri gel som er nok til 20 behandlinger. Der følger også 3 justerbare tandskinner med til dine øvre tænder, nedre tænder og en ekstra for det tilfælde (alle behøver altid en ekstra).

For at tilpasse skinnerne til dine tænder er det en god ide at varme dem op i varmt vand og presse dem ind i munden/bide sammen, så at de former sig til dine tænder. Så passer de perfekt!

Positivt

Tydelig synlige resultater efter 30 minutter

5 ud af 5 point i Klik.no test

Nem at bruge

Ingen bivirkninger

Negativt

Kunne være mere effektiv

#3 Iwhite Instant

IWhites Instant kommer med 10 færdig-tilpassede skinner som du retter op imod toppen og bunden af tænderne, og lader være på i 20 minutter før du skyller ud. Produktet hævder at give synlige resultater efter bare fem dages brug med 20 minutter hver gang. Dette gøres i kombination med iWhite tandpasta og Instant mundskyl.

#4 White Coconut Splash

White coconut splash er en tandblegning med kokosnødolie som først og fremmest er ment for at rense munden og give et friskere pust. Det er et produkt som er ansvarlig for at fjerne bakterier i munden, så at alle urenheder bliver skyllet ud. Det hjælper dig også med at opnå og vedligeholde rene tænder og tandkød. Det er også et produkt som samtidig er kendt for at få tænderne til at se hvidere ud. Produktet bruger kun naturlige ingredienser som har en dokumenteret effekt. Produktet kommer i en pakke som har 14 doser (varer i to uger).

Vigtige ingredienser:
Dette er et produkt som fungerer godt gennem brug af følgende ingredienser:

Kokosolie – dette er ment for at hjælpe dig med at forebygge og behandle huller i tænder ved at bekæmpe skadelige bakterier og svampe. Det bruges også til at styrke tandkød og fører til at få hvide tænder. ​
Pebermynteolie - det er ansvarlig for at hjælpe dig til at føle dig friskere ved at sørge for at dårlig ånde er reduceret.

#5 Mint Cosmetic

Mint Cosmetic er et af de nyeste tandblegningssæt på markedet. Det vigtigste blegemiddel er en gel som indeholder 6% hydrogenperoxid, i modsætning til mange andre produkter som bruger carbamidperoxid. Mint Cosmetics hævder at hydrogenperoxid bleger tænderne hurtigere og mere effektivt end carbamidperoxid.

Desværre er dette meget lidt dokumenteret. 

Mint Cosmetics siger at deres sæt vil vise forbedring efter den første behandling på ca. 30 minutter. Med 2 ugers korrekt brug siger de at du vil kunne opnå resultater helt op til 8 skalatrin.

Vi har tjekket deres anmeldelser og det ser meget positivt ud. Du har alligevel mange andre produkter på markedet som er lige så trygge og som giver hurtige resultater.

Hvordan måles forbedring (før/efter)

Hvidheden af tænder bliver målt med en farveskala. Hos tandlægen kan du se en række med det som ser ud som tænder i forskellige nuancer af hvid og gul. Tandlæger bruger disse til at tjekke din normale tandfarve og måle hvor mange nuancer af hvidhed du har opnået.

De bedste hjemme-blegningssæt kommer som regel med en nuanceguide som du kan holde op mod tænderne for at vurdere ændring af farven. Uden dette kan det være vanskeligt at måle resultatet eftersom vores tænder kan have forskellige nuancer i forskelligt lys.

Mange sæt er mærket med et løfte, sådan ”gøres tænderne 10 nuancer hvidere”, men i realiteten kan individuelle resultater variere afhængig af tilstanden af dine tænder.

Bliv ikke fristet til at bruge blegningsskinner eller andre produkter længere end det som står på pakken. Du tror måske at dette giver dig hvidere tænder hurtigere, men det kan faktisk give dig hvide pletter på tænderne. Det gælder også det at overfylde skinnerne med mere end det som bliver anbefalet af produktet, som kan føre til at det lækker og skader andre dele af din mund.

Overblegning kan også føre til at dine tænder mister sin sunde glans og i stedet for bliver matte og kridhvide, så det er bedst at satse på en forsigtig forbedring til at begynde med.

Tandblegning med LED-lys

Hvis du har set billeder af mennesker med et apparat presset ind i deres mund som giver et uhyggeligt blåt lys, bleger de sandsynligvis deres tænder.

Tandlæger har længde brugt LED (fra engelsk: light emitting diode) og UV (ultraviolet) lys for at accelerere blegningsprocessen når du går til behandling hos dem. Nogle sæt bruger nu denne teknologi i et håndholdt apparat for også at fremskynde blegningen hjemme

Det blålys i sig selv har ingen påvirkning på hvidheden af tænderne, men det kickstarter blegemidlet. Dette betyder at synlige resultater kan opnås meget hurtigere med et LED tandblegningssæt. Så hvis du ikke har så meget tid at bruge på blegningsskinner hver dag, så har du fordel af at vælge et sæt med LED lys.

Hvad du skal gøre efter behandling

Hvor længe resultatet varer afhænger af hvor god du er til at tage vare på dine tænder efter blegningen.

Den nemmeste måde at holde dine tænder hvide på længere, er ved at undgå at udsætte dem for misfarvningselementer. Dette inkluderer:

 • Rygning
 • Te
 • Kaffe
 • Bær
 • Sovser med stærk farve, som tomat- og karrysovs
 • Vin (både rød og hvid – selv om hvid ikke forårsager misfarvning, så kan det gøre den misfarvning man har fra før mørkere)
 • Brus (til og med sukkerfrie kan have en skadelig mængde af syre)

Se på det på denne måde: kan det give pletter på en hvid skjorte eller et tæppe, er der en god chance for at det også vil misfarve dine tænder. At drikke gennem sugerør hjælper med at holde skadelig væske fra tænderne.

Blegningsprodukter gør dine tænder midlertidige porøse, så blegemidlet har en bedre effekt. Det betyder også at dine tænder er mere modtagelige for misfarvning fra andre kilder mens blegningen foregår. Det er derfor en god ide ikke bare at holde sig fra disse madvarer og drikkelse efter blegningen, men også under blegningen. Hvis det er for meget at forlange, bør man i det mindste afstå sig et par timer efter hver blegningsrunde.

Dine tænder holder sig også hvidere hvis du tager godt vare på dem (noget du børe gør uanset). Dette indebærer at børste to gange om dagen med fluortandpasta og bruge tandtråd hver dag.

En blegningstandpasta vil hjælpe med at fjerne misfarvning som opbygger sig på overfladen af dine tænder. Dette forårsager sensitive tænder, så forsøg kun at bruge det to eller tre gange om ugen i stedet for.

Til sidst, glem ikke at gå til tandlægen for en regelmæssig undersøgelse og rens. De bruger mere avanceret redskaber til at fjerne det du ikke selv får fjernet under tandbørstningen.